Posvátný prostor

Člověk, který se modlí a medituje, prožívá svou vlastní práci a svou roli ve společnosti jako nástroj, jako prostředek, jímž se konkrétně účastní velkého Božího plánu. Jeho aktivita tedy není poznamenána zlobou, žárlivostí a závistí, touhou pomoci  a nezdravou soutěživostí.
 


Jezuité již delší dobu nabízejí na Internetu zajímavého průvodce v denní modlitbě v různých jazycích. Na každý den připravili pomůcku k modlitbě, zamyšlení a úryvek z Bible.
Tento projekt se jmenuje "Posvátný prostor" a najdete ho na adrese   www.jesuit.ie/modlitba a taky na http://www.modlitba.net/
Určitě se tam podívejte, jak budete mít volnou chvilku, stojí to za to.

 

Stopy v písku
 

Jedné noci jsem měl  zvláštní sen. Šel jsem s Bohem, svým Pánem, po dlouhé písčité pláži podél moře. Na temném nebi se promítal film mého života. Provázely jej dvoje stopy v písku. Udivilo mne, že v těch nejtěžších a nejsmutnějších obdobích mého života se objevovaly stopy jen jedny.
 

V rozpacích jsem se zeptal:
"Pane, Ty jsi mi slíbil, že vždy půjdeme spolu. Ale teď vidím, že v době nejtěžších zkoušek jsem šel sám. Proč jsi nebyl se mnou, když jsem Tě nejvíc potřeboval?"
Na to mi Bůh odpověděl: "Právě tam, kde vidíš v písku jen jediné stopy, tam jsem tě nesl ve své náruči."
 

obrazek

Tento krátký text Stopy v písku byl inspirován známou básní Margaret Fishbeck Powersové. Patří k nejžádanějším letáčkům BTM - Brněnské tiskové misie. Najdete jej na http://www.btm.cz/index.php?menu=letacek&jaky=82.